مطالعه جامعه‌شناختی تاثیر انسجام خانوادگی بر فضای آرامش روانی زنان متاهل (بررسی موردی معلمان زن متاهل در آموزش و پرورش منطقه پنج شهر تهران)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه جامعه شناسی

2 کارشناس ارشد جامعه‌شناسی، دانشگاه پیام نور

10.22080/sod.2023.25093.1009

چکیده

هدف اصلی این پژوهش شناسایی تأثیر مؤلفه‌های انسجام خانوادگی بر فضای آرامش روانی زنان متأهل می‌باشد، بنابراین روش مورد استفاده در این پژوهش روش توصیفی-‌تبیینی از نوع پیمایشی می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل 300 نفر از معلمان زن متاهل آموزش و پرورش منطقه پنج شهر تهران از سه مقطع تحصیلی(ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان) است. در این پژوهش با توجه به حجم جامعه آماری، نمونه‌ها با روش تصادفی ساده 168 نفر انتخاب گردیدند. ابزار گرداوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه محقق‌ساخته می‌باشد. نظر و دیدگاه صاحب‌نظرانی چون السون ،لویز، اسپانیر، دورکیم، پارسونز و مورات یالسن مبنا و چارچوب نظری این پژوهش می‌باشد.
یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد متغیر سازگاری زوجین به عنوان یکی از شش مولفه انسجام خانوادگی به تنهایی توانسته 21درصد از واریانس متغیر وابسته این پژوهش را تبیین نماید. نتایج همچنین نشان داد که به ترتیب سازگاری زوجین، انسجام خانوادگی ، وقت گذراندن با خانواده ، تقسیم کار جنسیتی و تعهد عاطفی از مهم‌ترین عوامل ارتقای آرامش روانی زنان متاهل نمونه آماری تحقیق بوده و همبستگی متوسطی با متغیر وابسته داشته‌اند.

کلیدواژه‌ها